KALBİNİN HUZUR BULMASINI İSTİYORSAN

 KALBİNİN HUZUR BULMASINI İSTİYORSAN

Ra’d 28: “Onlar inananlar ve kalpleri Allah’ı anmakla huzur bulanlardır. İyi biliniz ki, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur.”

Bazen içiniz sıkıldığında sizi anlayan, dinleyen biriyle konuşmak sizi rahatlatır. Onun sizin derdinize merhem olabileceğini bilmek size güç verir.

Bazen sadece o kişi yanınızda olmasa bile varlığını bilmek, o kişiden bahsetmek sanki dertlerinizi siler atar.

Ancak bazen bu kişilerin de birer insan olduğunu unutuveririz. Onlardan Ufak da olsa bir olumsuzluk yaşasak veya zamanında yanımızda olamasalar yıkılırız. Hatta bu travmaya bile dönüşebilir.

İşte bu durumda halinde ve vaadinde değişiklik olmayan ve bizi bizden iyi bilen, bize bizden daha yakın olan bir zatın varlığı bizim için muhteşem bir güç olacaktır.

Kâf 16: “………………Biz ona şah damarından daha yakınız.”

Böyle bir zata her daim yönelmek bizi huzura ve sükuna götürür. Allah "Kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur" (Ra’d 28) demiyor mu?

O halde günlük rutinlerimiz arasında Allah'ı anmakla ilgili uygulamalarımız olmalı.

Bunları ister zikir olarak değerlendirin ister meditatif bir durum içinde tefekkür olarak değerlendirin, netice olarak hayatınıza bu anma olayını huzur adına dahil ediyor olmanız gerekiyor. Çünkü kalbin gerçek tatmini ancak böyle olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

9 YAŞINDA EVLİLİK MESELESİ

RUHUN ÜFLENMESİ (RAHMETİN İLHAM EDİLMESİ) NEDİR VE NE ZAMAN OLUR?

RUH VE RUH ÜFLEME HAKKINDA YANLIŞ BİLİNENLER