Duanın kabulündeki sır nedir

 Duanın kabulündeki sır nedir

Bazılarınız Allah'ın dualarınızı kabul ederim dediğini, ancak uzun süredir yapmakta olduğu bir duanın ise neden kabul olmadığını anlamadığını söylüyor.

Öncelikle Allah dualarınızı kabul ederim demiyor, dualarınıza cevap veririm diyor. Duaların kabulü ayrıdır, cevap verilmesi ayrıdır. Mü'min suresi 60. ayette "Rabbiniz “Bana dua edin ki cevap vereyim” buyuruyor........"

Burada cevap aslında genelde müspet mana içerir. Biz buradan da kabul edilmemesinin bile dua eden kişinin hayrına bir cevap olduğunu anlıyoruz. Yani kabulü de kabul edilmemesi de kişinin hayrınadır.

Bunu şöyle anlayabilirsiniz. Doktora bir ilaç yazdırmak için gidiyorsunuz. Sıra istiyorsunuz, sıranız veriliyor. Derdinizi anlatıyorsunuz, doktor dinliyor ve size cevap veriyor. Ve sonunda bir ilaç istiyorsunuz ama doktor size ya ilaç vermiyor ya da başka bir ilaç veriyor.

Şimdi buradaki durum, Doktor sizin isteğinize, çağrınıza cevap verdi. Yani sizi dinledi, ancak talebinizi kabul etmedi. Çünkü sizin talebiniz ya hastalığınıza uygun değil veya hastalığınızın böyle bir şeye ihtiyaç yok. Yani iki durumda da sizin faydanıza olan bir durum var.

Aynen bu şekilde siz de bazı taleplerinizi Allah'a iletiyorsunuz ve Allah da taleplerinizi dinliyor, değerlendiriyor, ancak size uygun olmadığında veya vakti gelmediğinde kabul etmiyor.

Cevap vermek nasıl sizin için ise, o anda kabul etmemek dahi sizin faydanız içindir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

9 YAŞINDA EVLİLİK MESELESİ

RUHUN ÜFLENMESİ (RAHMETİN İLHAM EDİLMESİ) NEDİR VE NE ZAMAN OLUR?

RUH VE RUH ÜFLEME HAKKINDA YANLIŞ BİLİNENLER