KALBİN TATMİN OLMASI İÇİN SORGULAMAK

KALBİN TATMİN OLMASI İÇİN SORGULAMAK

Bazen duyduklarımıza ve okuduklarımıza sorgulamadan inanmamız beklenir. Bu söyleyen kişinin güvenirliğinden ya da söylediklerinin daha önce gerçeklenmiş olmasından kaynaklanabilir. 

Ancak buna rağmen okuduklarımızı, duyduklarımızı sorgulamakta herhangi bir mahsur var mıdır? Yoksa bu güvenilir insandır deyip kabul mü etmelidir?

Buradaki ölçü duyduğunuz ve gördüğünüz şeye aklen ikna olmanızla birlikte kalben de tatmin olmanızdır. Sadece akıl sizi şaşırtabilir. Ancak aklınızın kabul ettiğini kalbinizle de onaylayabiliyorsanız o zaman daha doğru olduğunuzdan emin olabilirsiniz.

Bu konuda İbrahim Peygamber dahi inandığı, şek ve şüphe taşımadığı yaratıcısının öldükten sonra diriltme konusunu sorguluyor. Bu sorgulaması ona inanmadığından kaynaklanmıyor. Hatta bana ölüleri nasıl diriltiyorsun göster dediğinde, Yüce yaratıcı, yoksa inanmıyor musun diye sorunca, Bilakis, bunu kalbimin tatmin olması için istiyorum demişti. Yani Allah'a olan güvenini kalbiyle de  pekiştirmeyi istemişti.

Bakara 260 "Hani İbrahim, “Rabbim! Bana ölüleri nasıl dirilttiğini göster” demişti. (Allah ona) “İnanmıyor musun?” deyince, “Elbette, ancak kalbimin tatmin olması için” demişti. ........"

 Ancak burada çok önemli bir konu daha var ki Allah onu bu sorgulamasından dolayı terslememiş, Bilakis ona tatmin olabileceği bir yol göstermişti.

"...... “Öyleyse, dört kuş tut. Onları kendine alıştır. Sonra onları parçalayıp her bir parçasını bir dağın üzerine bırak. Sonra da onları çağır. Sana uçarak gelirler. Bil ki, şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.”

Amacınız doğruyu bulmaksa Kim olursa olsun sorgulamaktan korkmayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

9 YAŞINDA EVLİLİK MESELESİ

RUHUN ÜFLENMESİ (RAHMETİN İLHAM EDİLMESİ) NEDİR VE NE ZAMAN OLUR?

RUH VE RUH ÜFLEME HAKKINDA YANLIŞ BİLİNENLER