ŞÜKÜR AJANDASI ÇALIŞMASI

ŞÜKÜR AJANDASI ÇALIŞMASI

İnsanlar depresyona girdiklerinde hayatlarında hiç güzel şeyler olmuyormuş gibi hissetmeye ve düşünmeye başlarlar. Başlarına hep kötü olaylar geliyormuş gibi veya hep kötülükler onu buluyormuş gibi hissetmeye başlarlar. Bu durumda vazgeçmek, hiçbir şey yapmamak isterler.

Sürekli üzgün hissetmek, kaygılı veya dünyayı boşvermiş depresif bir ruh hali içerisinde olmak, umutsuz veya karamsar hissetmek, bir zamanlar zevk alınan aktivitelere karşı ilgi veya zevk kaybı yaşamak, uyku bozukluğunun ortaya çıkması, iştahta artış ya da iştah kaybı ve değersizlik hissi depresyonda görülen belirtilerdir.

Yapılan bir araştırmada, depresyon seviyesi yüksek olan bir grup insana, bir ay boyunca her gün yatmadan önce gün içerisinde yaşamış olduğu en az 3 pozitif olayı bir deftere not almaları söyleniyor. Bunu bir ay boyunca devam ettiren kişilerde, bir ay sonunda depresyon seviyelerinde ciddi anlamda bir düşüş olduğu gözleniyor.

Bunun anlamı; siz pozitif olan konuları not etmek için düşünmeye başladığınızda zihniniz tamamen Gün içerisindeki olumlu konulara odaklanmış olduğu için kendinizi daha keyifli ve daha güçlü hissediyorsunuz.

Ayne bu şekilde insan gün içerisinde “şükür” dediği olayları düşünürse benzer bir etkiyi mutlaka yaşayacaktır. Bu durumda zihniniz o konuları düşünürken gün içerisindeki tüm şükredebileceğiniz güzelliklere odaklanacaktır. Yani tamamen şükür moduna girecektir. Ve Allah şükredin ziyadeleştireyim dediğine göre bu konuda yapılacak çalışma bu halin artışına katkı sağlamış olacak.

İbrahim 7; "Hani Rabbiniz şöyle duyurmuştu: “Eğer şükrederseniz elbette size nimetimi artırırım. Eğer nankörlük ederseniz muhakkak ki azabım pek şiddetlidir.”

UYGULAMA

Biz de bu manada her gün yatmadan önce gün içerisinde yaşamış olduğunuz, size şükrettirecek 3 önemli konuyu her akşam bir ajandaya kaydetmenizi tavsiye ediyoruz. Düşünün bakalım bugün sabahtan bu yana “çok şükür” dediğiniz neler oldu. Küçük büyük demeden aklınızdan geçirmeye başlayın, bakın neler olacak.

İşte biz bu notların tutulduğu ajandaya şükür ajandası diyoruz ve hepinize bir şükür ajandası tutmayı tavsiye ediyoruz, vesselam.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

9 YAŞINDA EVLİLİK MESELESİ

RUHUN ÜFLENMESİ (RAHMETİN İLHAM EDİLMESİ) NEDİR VE NE ZAMAN OLUR?

RUH VE RUH ÜFLEME HAKKINDA YANLIŞ BİLİNENLER