OLUMLUDAKİ ŞER, OLUMSUZDAKİ HAYIR

 HER İKİ HALDE DE YÜKSEK FREKANSLI OLMAK

Bakara 216'yı ‘’hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır’’ diye çeviriyorlar. Halbuki ayet; "Hoşunuza gitmese de savaş üzerinize yazıldı. Olur ki, hoşunuza gitmeyen bir şeyde sizin için hayır, yine olur ki hoşunuza giden bir şeyde de sizin için şer vardır. Allah bilir, siz bilmezsiniz."(Bakara 216) şeklinde bir meale sahiptir.

Burada sizin hoşlanmanıza göre bir ifade var. Hayır veya şer bilmenize göre değil. Hoşlanmayı da başta üzerinize yazılan savaş üzerinden izah ediyor. Yani Allah size bir şeyi farz kılmış ise hoşunuza gitmesine bakmayın, sizin için onda hayır vardır diyor aslında. Savaşmak istemiyor olabilirsiniz. Ya da bu sizin alışık olmadığınız bir durum olabilir. Bu önemli değil, bu konuda Allah’ın emri esas olandır. Ve onda hayır vardır.

Ayrıca Hoşunuza gitme meselesine bir de "Ben kendimi temize çıkarmam. Rabb'imin rahmet ettiği kimse hariç nefis her zaman kötülüğü ister......." (Yusuf 53) ışığında bakarsak, beğenmelerimiz nefisten kaynaklı olabilir. Bu durumda ise hoşumuza gidiyor olmasına rağmen, hoşumuza giden bu durum şer içeriyor olabilir.

Dolayısı ile olayları beklediğimiz gibi olsun diye beklemek yerine geldiği gibi kabule geçerek karşılamalı. Sonrasında alınacak tedbir varsa almalı. Eğer bir hayır gelmişse şükür frekansına geçmeli.

Her iki haldede frekansımızı daima yüksek tutarak kuantum alan enerjimizi yüksek tutmuş oluruz. Bu şekilde yüksek frekans ile hayatımıza daima yüksek frekanslı işleri çekeriz.

O halde ise gelen olaya iyi kötü nazarıyla bakmadan, yüksek frekanslı olduğumuz için gelen durum iyi gibide gözükse, kötü gibi de gözükse bilmeniz gereken sonuçları itibariyle yüksek frekanslı sonuçlara gebedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

9 YAŞINDA EVLİLİK MESELESİ

RUHUN ÜFLENMESİ (RAHMETİN İLHAM EDİLMESİ) NEDİR VE NE ZAMAN OLUR?

RUH VE RUH ÜFLEME HAKKINDA YANLIŞ BİLİNENLER