YAPTIKLARIMIZIN KOLAYLAŞMASI İÇİN MANEVİ BİR KAPI

Peki yapıyor olduğumuz meşru işlerin önünün daha da açılması nasıl olur?

Yine Cenab-ı Hak Leyl 7. Ayetde ‘’Ona kolay olanı kolaylaştırırız’’ diyor. Ya da ‘’kolaylık için kolaylaştırırız’’ diyor. Burada kolaylık senin yaptığın bütünün hayrına olan, alışık olduğun işleri kastediyor. Onu daha da kolaylaştırırız diyor.

Peki bunun için ne yapmalı?

Yukarıda 5. Ayette dediğimiz, korunmak için vermeyi gerçekleştirdikten sonra, ya da vererek korunanlardan olduktan sonra yapılması gereken, Leyl 6.ayette buyruluyor; ‘’Güzel söz ile doğrularsa’’ veya bazı mealcilerin dediği gibi ‘’Güzel sözü doğrularsa’’. Burada güzel söz bence de Kur’andır.

Güzel sözü doğrulamaktan bahsedersek Kur’ana olan itimat ve kabulü ifade ediyor olmalı. Bununla beraber güzel söz ile doğrulamaktan bahsedecek olursak, o halde bizim doğrularımızın dayanağı Kur’an olmalı. Dediklerimizi Onunla doğrulamalıyız. Başkasının dedikleri, kim olursa olsun önemli olmamalı. Önce ve illa kur’an doğrulayıcımız olmalı.

İşlerimizi Kur’anla da doğruladığımızda Allah işte o zaman bizim işlerimizin önünü açacağını, kolayı daha da kolaylaştıracağını (Leyl 7) bize ifade ediyor. KOLAYLIK BURDA İŞTE!!!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

9 YAŞINDA EVLİLİK MESELESİ

RUHUN ÜFLENMESİ (RAHMETİN İLHAM EDİLMESİ) NEDİR VE NE ZAMAN OLUR?

RUH VE RUH ÜFLEME HAKKINDA YANLIŞ BİLİNENLER